keskiviikko 16. elokuuta 2017

kulmien microblading

Kohta jo neljä kuukautta siitä, kun mulle tehtiin nykyään hyvin pinnalla oleva toimenpide - kulmien microblading. Omat kulmathan mulla oli luonnostaan aika tasoa mitättömät ja hyvin vaaleat. "No mikset vaan värjää" tuli kuultua useampaan kertaan, mutta helpommin sanottu kuin tehty jos ei oikeen oo mitä värjätä :D Ennen oli kauhea duuni aina meikatessa saada kulmista hyvät ja symmetriset, ja meikillä tehtynähän ne lähti tosi helposti kävelemään huolimattomista sipaisuista.
meikatut kulmat (ennen)
kulmat nykyään
Microbladingillä saatiin aikaan siis 24/7 meikatuilta ja siisteiltä näyttävät kulmat, jotka on helpottanut omaa arkea ihan superisti. Kulmien meikkaamiseen riittää se, että vähän vahvistat niitä tummemmalla kulmavärillä, mutta aikaa ei siihen suttaannu minuuttia pidempään, kun malli ja muoto on jo valmiina. Microbladingin jälki vaihtelee tosi paljon tekijän mukaan, joten asiaan kannattaa perehtyä, etsiä kuvia tekijöiden entisistä töistä ja vertailla. Hinta pyörii pitkälti 250-350 paikkeilla, joten ainakin itse koin että tollasen rahallisen panostuksen kohdalla haluan harkita tarkkaan.
Omat kulmat onkin otettu paikassa, joka on jo kohta kaksi vuotta palvellut luottoripsimestana: Kampin Blue Lagoon. Aloin harkitsemaan microblandingiä heti sen tullessa heidän valikoimaansa jo viimevuoden loppupuolella, mutta tosiaan kyseessä oli asia, jota halusin kuitenkin harkita kunnolla. Kannattaa ottaa huomioon, että jos tekee päätöksen hankkia kulmat kuosiin, et todennäköisesti saa niitä kulmia päähän heti seuraavalla viikolla, sillä hyvät tekijät on aika pitkälle usein työllistettyjä. Oma aika meni varaamisesta noin puolentoista kuukauden päähän, mutta kannatti odottaa!
Kulmat vaikuttaa yleisilmeeseen kuitenkin niin paljon, että tykkään niiden olevan aika skarpit. Ehdoton vaatimus microbladingin suhteen oli kuitenkin se, että täytyy näyttää suht luonnolliselta. Ei mitään sinertäviä palkkeja, vaan ihan kulmakarvoilta näyttävät. Siinä onnistuttiinkin mun mielestä tosi hyvin, eikä ole kyllä hetkeäkään harmittanut tää hankinta. Ei yhtään.
Mitä itse toimenpiteeseen tulee, niin yleisin kysymys on tietysti se, että sattuuko. Kipuasiat on usein aika yksilöllisiä, mutta itse voin ainakin todeta että voi kyllä, kyllä sattui. Ääriviivathan tehdään puuduttamatta, jotta puuduteaineen vaikutus ei pääse vaikuttamaan kulmien muotoon, ja kulmat tehdään tekemällä pieniä viiltoja ihoon, niin jokainen voi päätellä toimenpiteen miellyttävyyden siinä. Ääriviivojen jälkeen laitetaan puudutetta, joka tekee loppu-urakasta huomattavasti miellyttävämmän. Vahvistuskerralla taisin vähän torkahdellakin pariin kertaan, mutta asian kanssa oli huomattavasti tekemistä myös jäätävillä univeloilla. Yhteen summattuna: voi kyllä se sattuu, mutta ihan kestettävissä ja omassa tilanteessa oli sen arvoista.
Kulmista ei kannata tehdä mitään hätäisiä johtopäätöksiä heti tekemisen jälkeen, koska ne ovat aina silloin tummemmat, ja saattavat punottaa reunoilta joillain enemmän, joillain vähemmän. Vaaleanpunainen Bebanthen on tärkeä juttu tässä operaatiossa, ja mieluummin rasvaa turhankin ahkeraan kuin liian vähän, niin väri säilyy kulmissa paremmin. Yöksi kunnon paksu kerros ja muutama ohut kerros päivän mittaan, niin kulmat pysyy rasvattuina, mutta eivät kuitenkaan näytä liian voidelluilta. 

Jos ei vielä vakuuttanut, niin ehkä seuraava kuva antaa selkeän selityksen sille, miksi halusin omiin kulmiini vähän parempaa väriä ja mallia kun mitä mulle oli luontaisesti suotu...

Kun Blue Lagoonin sometileille ilmestyi se oma ennen-jälkeen kuva jo hetki kulmien laiton jälkeen, en meinannut aluksi tunnistaa itseäni, varsinkaan ennen-kuvasta. Olin jo niin tottunut microbladingillä vahvistettuihin, selkeisiin kulmiin että se kovin onneton lähtötilanne oli jo melkein kokonaan unohtunut. Onhan tässä nyt ihan pikkusen eroa, joten omassa tilanteessani voin ainakin painottaa vahvasti, että kannatti todellakin ottaa! Jatkossakin kun nämä alkaa tästä joskus haalistua, niin todennäköisesti hipsin taas Blue Lagoonin penkkiin vahvistusta varten. Kyllä kannatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti